Verkakierrokset
Viehättävää verkatehdasaluetta esittelevät draamalliset kävelykierrokset.
image

Verkamatka

Koe omaleimainen ja hauska draamallinen kävelykierros, joka kertoo opastuksen, teatterin ja muistelun keinoin Littoisten verkatehdasalueen värikkäistä vaiheista. Verkamatka kulkee kulttuurihistoriallisesti merkittävän verkatehtaan ja sen ympärille rakentuneen yli satavuotiaan puutaloyhdyskunnan alueella.

Kierroksella yleisöä johdattaa kutoja-Emma (Eeva Turpeinen). Matkalla törmätään todellisiin ja fiktiivisiin henkilöihin, kuten parsijoihin tai laitosmiehiin, jotka ovat verkatehtaan vanhoja työntekijöitä. Kerrontaa elävöittävät draamakohtaukset pohjautuvat tehtaan työntekijöiden muistoihin.

Verkamatka kestää 1 h 30 - 1 h 45 ryhmän koosta riippuen. Kierroksen jälkeen voi halutessa tutustua myös vanhoihin valokuviin tai nauttia lisämaksusta kirkkokahvit.

Hinta: 250 - 290 €

Tehtaanmäen tietopakka

Oivaltava opastuskierros kertoo Littoisten verkatehdasmiljöön synnystä nykypäivään saakka. Tosiasioin ja tarinoiden kautta havainnoidaan niin työntekijöiden elämää kuin patruunoiden valtaa. Kierroksen lopuksi tutustutaan Littoisten kirkkoon.

Kierros kestää 1 h 15 min – 1 h 30 min

Hinta: 180 €